Crisiscommunicatie

Misschien herkent u het wel: er is een incident en uw organisatie wordt, al dan niet terecht, genoemd. Social media pikt het direct op en het hek is van de dam… De snelheid waarmee incidenten de buitenwereld bereiken is tegenwoordig ongekend hoog. Hoe en hoe snel u communiceert in zo’n crisis situatie kan een succesbepalende factor zijn voor het imago en de reputatie voor uw organisatie.

Verslag Minimasterclass Crisiscommunicatie 7 december 2017

Minimasterclass Crisiscommunicatie groot succes
https://spoedzorgnet.nl/minimasterclasscrisiscommunicatiegrootsucces
In samenwerking met Netwerk Acute Zorg Noordwest bieden we de ketenpartners van de beide regio’s de mogelijkheid om deel te nemen aan crisiscommunicatie trainingen.

Doelgroep
Goede crisiscommunicatie vereist een gedegen voorbereiding, oefening en training. Het (meerjarig) traject is een OTO (opleidings- trainings- en oefen-) pakket voor communicatiefunctionarissen in de regio.

Programma
Het programma start met een basisopleiding crisiscommunicatie. Daarna volgen modules voor omgevingsanalyse, strategisch adviseren en leiding en coördinatie. Het programma eindigt met een simulatieoefening, waarmee we de meerdaagse OTO traject af willen sluiten (nog niet gepland).
De volgende modules zijn beschikbaar:

• Basis training crisiscommunicatie

Verdiepingsmodules
• Omgevingsanalyse (max 15 deelnemers)
• Strategisch adviseren (max 6 deelnemers)
• Tekstproductie onder druk (max 15 deelnemers)
• Mediatraining (max 6 deelnemers)
• Leiding en coördinatie Crisiscommunicatie (max 6 deelnemers)
• Simulatie (max. 20 deelnemers)

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de ROP-OTO coördinator in uw instelling of  de regionale stafadviseurs Mindy Stevenhaagen  of Corina de Groot

Deel deze pagina