Jaarrapport traumaregistratie

Via onderstaande links zijn de jaarrapporten van de traumaregistratie in de regio SpoedZorgNet AMC te downloaden. De traumaregistratie bevat gegevens van alle traumapatiënten die binnen 48 uur na een ongeval op de SEH zijn gepresenteerd en naar aanleiding van hun letsel direct zijn opgenomen in het ziekenhuis, zijn overgeplaatst naar een ander ziekenhuis of zijn komen te overlijden op de SEH. 

Van deze patiënten wordt de Utstein-dataset vastgelegd:

  • Patiëntkarakteristieken (zoals geslacht en leeftijd)
  • Prehospitaal (zoals vervoerswijze en aanrijdtijden)
  • SEH-bezoek (zoals aankomsttijd en vitale parameters)
  • Letsels (volgens de AIS2008-systematiek)
  • Opnamegegevens (zoals opnameduur en ontslagbestemming)
  • Uitkomst van traumazorg (mortaliteit en Ws-analyse)
     

Jaarrapport traumaregistratie 2015-2019

Met het oog op groeiende samenwerking en lateralisatie op medisch en logistiek terrein in regio Noord-Holland en Flevoland hebben SpoedZorgnNet en Netwerk Acute Zorg Noordwest hun krachten en data gebundeld om samen tot een mooi en informatief jaarrapport te komen. Het rapport Traumaregistratie 2015-2019 biedt inzicht in de pre-hospitale en hospitale data over de zogenaamde ‘netwerkgrenzen’ heen. In het kader van de alliantie werpt het middenstuk licht op de multitrauma patiënten die in de traumacentra in Amsterdam op de SEH zijn gepresenteerd. Alle betrokkenen binnen de ziekenhuizen en ambulancediensten uit onze regio worden bedankt voor hun inspanningen en bijdrage aan dit jaarrapport, een exemplaar dat staat voor verbinding van patiëntenzorg en wetenschap.

Landelijke rapportages

Ook vanuit het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) wordt jaarlijks een rapport gepubliceerd waarin de kerngetallen van de Landelijke Traumaregistratie (LTR) worden gepresenteerd. Hierin wordt data vanuit de elf regionale traumaregistraties samengevoegd om uitspraken te doen over de traumazorg in heel Nederland. Daarnaast publiceert het LNAZ een rapport waarbij de regio gespiegeld wordt ten opzichte van heel Nederland.

De voorgaande jaarrapporten kunt u hier vinden.

Deel deze pagina